تبلیغات
علوم تجربی راهنمایی
علوم تجربی راهنمایی
 
قالب وبلاگ
آزمایش ص 111

دراین آزمایش قطعات سیب زمینی را كه درون ظرف خالی- ظرف آب - آب با یك قاشق شكر- آب با 4 قاشق شكر می ریزیم تغییراتی در آنها حاصل می شود به شرح زیر:

ظرف خالی-: سیب زمینی پلاسیده وپژمرده شده وآب آن از دست می رود.

ظرف آب : سیب زمینی آب را جذب كرده و متورم می شود.

آب با یك قاشق شكر: سیب زمینی كمی آب از دست می دهد

آب با 4 قاشق شكر: سیب زمینی به رنگ سفید درمی آیدو مقدار زیادی آب از دست میدهد چون غلظت آب شكر از غلظت آب درون سلولهای سیب زمینی بیشتر است.

فكركنید ص 112

تفاوت سلول گیاهی وجانوری: سلول گیاهی دارای دیواره سلولی- بخش تولید غذا(كلروپلاست) و شكل هندسی و انباری(واكوئل) بزرگ است كه سلول گیاهی این ویژگی ها را ندارد.

این سلول ها متناسب باشرایط زندگی شكل و خصوصیات خاصی دارند.


مشاهده كنید ص 113

سلولهای مخاطی دهانب به صورت جداازهم ولی در پیاز به صورت متصل به هم ،كنار هم قرار گرفته اند

هسته سلول در سلولهای مخاطی تقربیا در وسط سلول ولی در پیاز كناره های دیواره دركناره دیواره دیده می شوند.

شكل سلول های مخاطی كروی ولی سلولهای بشره پیاز بصورت مستطیل كشیده هستند.

با ضرب بزرگنمایی عدسی چشمی در عدسی چشمی می توان بزرگنمایی را بدست آورد.


فكر كنید ص 115

هر چه سلول كوچكتر باشد،سطح تماس با محیط اطراف بیشتر می شود و ورود و خروج مواد بهتر صورت می گیرد.

مقایسه كنید ص 117

بافت خونی: هسته ندارند - از دوطرف دارای تعقر وفرورفتگی اند- از هم جدا هستند و وظیفه آنها انتقال گازهای تنفسی است.

بافت چربی: سلولها بزرگ با هسته هلالی شكل- سلولها به هم متصلند و وظیفه آنها ذخیره انرژی و ضربه گیر وعایق گرماست.

كدام بافت شبیه نانوایی است؟

سلولهای خونی بیشتر به نانوایی شبیه است شاید بدلیل اینكه از هم جدا هستند( سوال مبهم است!)


تفسیر كنید ص 118

بدن جانداران از سلول تشكیل شده است وكار بین سلولها تقسیم شده است و هر قسمت كار خاصی انجام می دهند.


سؤالات متن فصل 9 :

1 – سلول چیست؟

كوچكترین واحد ساختمانی بدن موجودات زنده را سلول گویند.


2 – آیا هر چه جاندار بزرگتر باشد اندازه ی سلول های آن هم بزرگتر است؟

خیر، زیرا بین سطح و حجم سلول نسبت معینی وجود داد پس مقدار سلول ها بیشتر است نه حجم سلول ها.


3 – سلول ها چه موادی را دفع می كنند؟
مواد زاید – كربن و دی اكسید (CO2)


4 – مواد معدنی و مواد آلی غذاها كدامند؟

مواد معدنی :‌نمك ها،‌ مواد آلی : پروتئین ها، ‌چربی ها، كربوهیدرات ها، ویتامین ها


5 – دو فایده مهم چربی ها را در بدن بیان كنید.

الف) تولید انرژی در بدن
ب) محافظت بدن در برابر سرما و ضربه


6 – استفاده بیش از حد ویتامین ها در بدن زیان آور است؟ چرا؟

وتامین های محلول در چربی زیرا ویتامین هایی كه محلول در آب هستند اضافی آنها توسط آب به صورت ادرار دفع می شوند. اما محلول در چربی دفع نمی شوند و تولید بیماری می كنند.

7 – در هر یك از اعمال زیر كدام عناصر در بدن دخالت دارند؟الف) تنظیم ضربان قلب (سدیم)
ب) تنظیم فعالیت غده تیروئید (ید)
ج) سلامت استخوان ها و دندان ها (فسفر و كلسیم)
د) انتقال گازهای تنفسی توسط گلبول های قرمز (آهن)

8 – كار دستگاه گوارش چیست؟غذا را برای هدف سلول ها آماده می كند یعنی مولكول های درشت را به مولكول های ریز تبدیل كرده تا جذب سلول ها شوند.

9 – كدام قسمت دستگاه گوارش نسبت به سایر قسمت ها اهمیت بیشتری دارد؟ چرا؟روده باریك، زیرا در آنجا هضم كامل تمام غذاها صورت می گیرد و عمل جذب هم درآنها صورت می گیرد.

10 – آنزیم چیست؟موادی هستند كه در شیره های گوارشی وجود دارند كه از سلول های معینی در دیواره لوله گوارش ترشح می شوند و موجب هضم غذاها می شوند



طبقه بندی: فکر کنید و فعالیت سال دوم راهنمایی،
[ یکشنبه 21 آبان 1391 ] [ 11:47 ق.ظ ] [ رضا سلطانی ورنکش ] [ نظرات ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

دبیر علوم تجربی مدرسه راهنمایی شهید مومنی ناحیه 4کرج.
این وبلاگ مربوط به دانش آموزان دوره ی راهنمایی می باشد.
آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب
 ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ